Select Page

Des de l’àrea municipal d’urbanisme s’assegura que la sentència no paralitza el Pla.

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares i l’edil d’Urbanisme, Jose Orozco han comparegut en roda de premsa per a clarificar la postura de l’Ajuntament d’Altea davant de la sentència que condemna l’Ajuntament i l’agent urbanitzador, “Promociones y Finanzas”, del PAI Belles Arts i que declara la caducitat i la resolució del Programa d’Actuació Integrada del sector Belles Arts per inactivitat d’este darrer. Una sentència en primera instància que el consistori ha decidit recórrer. En el transcurs de la compareixença ha estat també present Miguel de la Hoz, Portaveu del Grup Municipal PSPV-PSOE.

“El Pla Parcial no ha sigut anul·lat, està aprovat, conté ordenació detallada definitiva del 2012 i reparcel·lació inscrita el 2013; per tant, l’únic que queda pendent és l’aprovació del projecte d’urbanització i la programació per dur-lo a terme, que és el que ataca la sentència al costat de l’urbanitzador”; ha explicat l´edil d´Urbanisme, qui ha apuntat que “la sentència és recurrible i l´ajuntament i l´urbanitzador ho farem, a més que ningú ha sol·licitat la suspensió cautelar pel que no hi ha cap suspensió del Pla”.

“La intenció és seguir amb la tramitació de la separata elèctrica que probablement s’aprove les properes setmanes”; ha declarat Jose Orozco, que ha recordat que el projecte d’urbanització es va aprovar definitivament el maig del 2020 i quan se sotmet a exposició pública, la companyia de subministrament elèctric, Iberdrola, va establir que el punt de connexió devia ser la subestació de la Nucia com a nou condicionant; cosa que ha endarrerit la provació definitiva del projecte d’urbanització perquè l’urbanitzador ha hagut de tramitar els informes sectorials de Diputació i del Ministeri”.

Jose Orozco ha afirmat la creença del consistori que “és un Pla Parcial necessari per a Altea, primer per la possibilitat d’habitatges per als joves, l’Ajuntament té 3 parcel·les on es podria construir habitatge de protecció oficial; per l’estat de consolidació amb la Universitat de Bellas Artes i el Palau; pels nous projectes tan necessaris com el Centre de Dia i per generar llocs de treball, tenint en compte que el sòl disponible a Altea està pràcticament esgotat”.

Jose Orozco ha anat més enllà en les previsions i ha indicat que “en el cas que s’hagués de caducar el PAI, si es perden noves sentències judicials, el que passaria és que s’hauria de liquidar el compte amb l’agent urbanitzador i fer una nova programació que seria de gestió directa per part de l’Ajuntament. Seria el mateix Ajuntament qui tindria la figura d’agent urbanitzador”.

Amb el recurs a esta sentència, l’Ajuntament no sols defensa els interessos del 95% dels 105 propietaris que estan a favor del sector i a l’interès públic sinó que indirectament també els mateixos demandants.

Per part seua, l’Alcalde d’Altea ha volgut tranquil·litzar les parts afectades pel Pla, tant als que han al·legat com als que no ho han fet, indicant que l’Ajuntament està obligat a defensar-lo. “Probablement si nosaltres haguéssem iniciat la tramitació del PP Belles Arts, la proposta no coincidiria amb l´actual, però quan governes, la responsabilitat t´obliga a defensar els interessos públics i generals i això et porta a recórrer la sentència”.

En paraules de Jaume Llinares, “este és un Pla Parcial que fa més de 20 anys que es tramita, en què s’han fet molts passos importants per al futur del nostre municipi, entre ells l’ocupació i consolidació del dotacional públic, que es va fer inicialment, amb una Facultat i un Palau que portem molts anys usant; a banda de la modificació que hem realitzat recentment, per establir el nou Centre de Dia. Defensar estes actuacions, ens obliga a la decisió presa”.

“La responsabilitat ens porta a seguir vetllant per l’interès de la majoria dels propietaris del Pla Parcial, que superen el 95%, de l’interès públic general que vol dir acabar amb el dotacional, generar sòl perquè el sector de la construcció d’Altea seguisca viu i puga crear treball als sectors vinculats i atendre a planificació proposada al nostre Pla General. Belles Arts és actualment el Pla Parcial més avançat, la sentència ni ho anul·la ni ho paralitza, la caducitat només provocaria retard i encariment de la urbanització i els habitatges resultants”. Ha conclòs l’alcalde, Jaume Llinares.

 

Pin It on Pinterest